Koos

Al 25 jaar kan onze kring rekenen op één en dezelfde penningmeester, wie kent haar niet: Koos de Wit.

Nauwgezet en accuraat let Koos op de penning en jaar op jaar legt zij verantwoording af in de Algemene Leden Vergadering, wat niet meer is dan een formaliteit!

Het bestuur (exclusief Koos) heeft in de aanloop naar het 55-jarig bestaan van de kring het idee opgepakt om Koos in het zonnetje te zetten voor deze uitzonderlijke bijdrage aan onze kring. Het idee was om tijdens de viering van het 55ste lustrum iets te organiseren, maar wat? Een koninklijke onderscheiding, (gemeente Best) werd afgewezen omdat bij de viering van het 50-jarig bestaan al een oorkonde uitgereikt is.

Omdat Koos ook actief is voor een vleer-muizenvereniging en Stichting Ons Brabants Landschap is gezamenlijk een aanvraag gedaan bij de gemeente Den Bosch, waar Nuland, haar woonplaats, bij hoort. De gemeente Den Bosch keurde de aanvraag goed, maar toen was de beurt aan de provincie. Helaas, enkele maanden verder is de aanvraag 'niet ontvankelijk' verklaard.

Tot overmaat van ramp maakte in maart het corona virus een einde aan de plannen voor de lustrumviering. Een domper voor de organisatie en voor Georg Teurlincx die al zoveel moeite had gedaan voor Koos. Wat nu? Erelid, Lid van Verdienste? Dat moet de instemming hebben van de leden maar een ALV uitschrijven kan in corona tijden niet. Via e-mail of gewone post was natuurlijk wel mogelijk, dus zijn de leden gevraagd welke van de twee te kiezen. Nagenoeg alle leden kozen voor: ERELID


Nog altijd was een bijeenkomst vanwege corona onmogelijk, daarom is een delegatie van het bestuur bij Koos op bezoek geweest, gewapend met oorkonde, een aquarel van Lies Bakker en een verlicht ornament.
Sprakeloos was Koos, maar wel blij verrast.

 

 Dank aan Georg Teurlincx voor zijn bijzondere inzet.

Oorkonde aquarel ornament